Składniki :
Ciasto makowe :
15 dag margaryny
8 jajek
20 dag cukru pudru
10 dag płynnego miodu
1 łyżeczka kakao
30 dag maku sparzonego i zmielonego
4 płaskie łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka sody
Ciasto białe:
1 szklanka białek ( z 6 jaj żółtka idą do kremu )
1 szklanka cukru kryształu
1/2 szklanki mąki pszennej
4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
1 kg jabłek
2 galaretki smak dowolny
1 łyżka masła
Krem :
6 żółtek
1/2 l. mleka
5 łyżek cukru kryształu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 i 1/2 kostki masła
1 cukier waniliowy
- Przepisy
0 komentarzy
Pyszne ciasto Afrykańczyk, takiego jeszcze nie jadłeś! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.