Opis wykonania:
Ciasto
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy i wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ser
Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy stopniowo cały czas miksując żółtka, ser, budyń i na końcu ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy.
Masa orzechowa
Masło, mleko, cukier gotujemy, dodajemy zmielone orzechy, mieszamy i studzimy. Następnie dodajemy żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.
Złożenie
Na ciasto kruche wykładamy masę orzechową, następnie połowę sera, pokrojone w kostkę brzoskwinie, resztę sera, wierzch posypujemy resztą kruchego ciasta.
Pieczemy w 160 C około 80 minut. Sprawdzamy na brzegu jeżeli patyczek jest suchy wyłączamy piekarnik i zostawiamy w zamkniętym do całkowitego wystudzenia.
- Przepisy
0 komentarzy
Sernik na kruchym cieście z wkładką orzechową i brzoskwiniami [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.