Sposób przygotowania: mąki przesiać przez sito razem z kakao,cynamonem, sodą oczyszczoną i solą. W misie miksera utrzeć masło z cukrem trzcinowym i białym do puszystości. Dodać jajko i esencje waniliową i miksować do połączenia składników. Dodać w kilku turach suche składniki. Na sam koniec dodać orzechy, czekoladę i żurawinę. Za pomocą łyżki sylikonowej połączyć składniki. Blachę wyłożyć matą sylikonową lub papierem do pieczenia. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać w niewielkich odstępach (podczas pieczenia sporo urosną). Każdą kulkę spłaszczyć, nadając okrągły kształt. Piec w 180C ok. 13-15 min. Po wyjęciu z piekarnika lekko wystudzić ok. 15-20 min. Następnie przełożyć na kratkę. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasteczka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.