Sposób wykonania: do rondelka wlewamy około 1,5 cm wody, solimy. Czekamy, aż się zagotuje i dodajemy 4 łyżki kaszy. Cały czas mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Gdy kaszka zacznie robić się gęsta, wlewamy szklankę mleka i cały czas mieszamy. Słodzimy tyle ile lubimy. Zdejmujemy z gazu i wlewamy, np. do kartonika po lodach. Chodzi o to, aby można było wyciąć kwadraty, gdy kasza wystygnie. Tę samą czynność powtarzamy z drugą kaszką, do której dodajemy kakao, aby była ciemna. Na koniec możemy odpowiednio udekorować. Ja podałam je z czereśniami (na zdjęciu są z pestką w środku, aby ładnie się prezentowało, najlepiej jednak pozbyć się ich ;))
- Przepisy
0 komentarzy
Dwukolorowy deser z kaszy manny! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.