Opis wykonania :
1. Kurczaka dzielimy na 6 części, które solimy i oprószamy lekko mąką.W dużym rondlu rozgrzewamy połowę oliwy i rumienimy na niej mięso. Następnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
2. Paprykę myjemy, kroimy na paseczki, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na cząstki. Boczek i grzyby drobno kroimy.Cebulę kroimy w piórka.
3. Mięso wyciągamy z rondla, tłuszcz wylewamy i zastępujemy go pozostałą oliwą. Podsmażamy cebulę i boczek, następnie dodajemy pieczarki, paprykę, pomidory, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty czosnek. Doprawiamy podanymi przyprawami.
4. Wszystko dobrze mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 10 minut, po tym czasie wkładamy ponownie mięso mieszamy dokładnie ze sobą wszystkie składniki i gotujemy na mniejszym ogniu ok. 30 minut.