Przygotowanie
Kurczaka kroimy w paski. Następnie przygotowujemy marynatę i mieszamy : 1 łyżeczkę curry, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, pastę curry, sos sojowy, 2 łyżki oleju, miód i suszoną kolendrę. Wrzucamy do niej kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie kroimy paprykę i marchewkę w słupki, a cebulę w piórka. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Rozgrzewamy patelnię, a następnie wrzucamy kurczaka. Smażymy ok. 15 minut. Ściągamy z patelni i odkładamy.
Patelnię myjemy i nalewamy na nią pozostałe 2 łyżki oleju. Musimy go mocno nagrzać. Wrzucamy cebulę, czekamy, aż się lekko zeszkli. Następnie dodajemy paprykę oraz marchewkę. Smażymy przez ok. 10 minut. Warzywa po podsmażeniu mają być chrupiące. Dodajemy kurczaka czekamy, aż się podgrzeje i całość podlewamy bardzo ciepłym bulionem.
W tym momencie wkładamy makaron na wrzącą osoloną wodę i gotujemy go 5 minut.
Do warzyw i mięsa dodajemy curry, cynamon, paprykę słodką i ostrą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron odcedzamy i mieszamy z resztą składników. Danie podajemy posypane świeżą kolendrą oraz sezamem.