Wykonanie:
gołąbki:
1. Na patelni rozgrzać olej sezamowy.
2. Seler, imbir i marchewki umyć, obrać i potrzeć na tarce.
3. Cebulę posiekać, podsmażyć, gdy zacznie nabierać złotawego koloru dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, marchewkę i seler. Smażyć jeszcze 1-2 minuty, odstawić.
4. Ryż ugotować na twardo, połączyć z warzywami, migdałami, octem, kolendrą i surowym mięsem, doprawić do smaku pieprzem oraz sosem sojowym.
5. Wyciąć głąb ze środka kapusty, włożyć ją do dużego garnka, zalać wrzątkiem żeby zmiękła (można delikatnie podgotować).
6. Wyjąć kapustę z garnka, ściągnąć liście, odciąć zgrubienia z każdego liścia.
7. Mięsną masę nakładać na rozłożone liście kapusty, zwinąć jak krokiety.