Składniki:
Biszkopt ( forma25x35cm):
8 średnich jajek ( osobno białka i żółtka)
1 ¼ szklanki drobnego cukru
1 ¼ szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki ciemnego kakao
2 łyżki przyprawy do piernika
Krem budyniowy:
2 szklanki mleka
2 budynie waniliowe bez cukru po 40g
½ szklanki cukru
½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
200g masła w temperaturze pokojowej
Krem śmietanowy:
500ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
2x śmietan fix (pominęłam)
Dodatkowo:
2 galaretki o smaku czarnej porzeczki + 2 ½ szklanki wrzątku
1 słoik dżemu porzeczkowego (280-300g)
Polewa:
170g czekolady
3 łyżki masła