Przepis:
Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy posiekane masło i rozcieramy je na kruszonkę. Następnie dodajemy jajka i szybko zagniatamy ciasto, podsypując sobie stolnicę mąką.
Ciasto ma być miękkie i delikatne. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach 2/3 i 1/3. Mniejszą część wkładamy do zamrażarki.
Blaszkę o wymiarach 25x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wykładamy spód blaszki i wstawiamy ją do nagrzanego do 180 C piekarnika. Podpiekamy około 13-15 minut (do lekkiego zrumienienia. Ser miksujemy z jajkami oraz cukrem i wykładamy na lekko przestudzone ciasto. Na ser wysypujemy jagody, a na jagody ścieramy schłodzone ciasto. Pieczemy w 180 C ok. 40-45 minut. Do lekkiego zrumienienia kruszonki. Jeszce cieple posypujemy cukrem pudrem.