Składniki:
Biszkopt:
5 jajek
2/3 szkl. mąki pszennej tortowej (szklanka o pojemności 250 ml)
1/3 szkl. mąki ziemniaczanej (szklanka o pojemności 250 ml)
1/2 szkl. cukru
szczypta soli
Krem kokosowy:
2 czerstwe kajzerki
3 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)
100 g wiórków kokosowych
200 g margaryny
Poncz:
1 szkl. przegotowanej i ostudzonej wody
1 łyżka cukru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki ekstraktu z cytryny
Posypka:
70 g wiórków kokosowych
2 łyżki margaryny
1 łyżka cukru
Dodatkowo:
dżem z czarnej porzeczki (lub inny kwaśny)
- Przepisy
0 komentarzy
Łabędzi puch z czerstwymi kajzerkami [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.