Przygotowanie:
1. Filety z piersi kurczaka umyj i osusz, pokrój w paseczki i przypraw je słodką papryką i sosem sojowym. Odstaw na 10-15 min.
2. Warzywa umyj i osusz. Cukinie pokrój w 1 cm talarki, paprykę w paski, a pieczarki na ćwiartki. Wszystkie warzywa posmaruj olejem.
3. Szparagi ugotuj we wrzącej osolonej wodzie przez ok 6 min. Podobnie zrób z makaronem jednak gotuj go krócej tak jak podano na opakowaniu.
4. Warzywa rozłóż na patelni grillowej i smaż chwilkę, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia posól je i popieprz.
5. Paski kurczaka usmaż na mocno rozgrzanym woku wrzucając całą zawartość miski. Pamiętaj aby kurczaka szybko obsmażyć wtedy będzie soczysty.
6. Przygotuj dressing mieszając ze sobą w szklance: miód, olej, cytrynę, musztardę, sól i pieprz.
7. Na talerze wykładaj szparagi, posyp je listkami szpinaku i botwinki, następnie wykładaj grillowane warzywa i kurczaka.
8. Wszystko posyp makaronem i polej przygotowanym dressingiem.