Przy użyciu miksera mieszamy wszystkie składniki. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nalewamy odrobinę około 2-4 łyżki ciasta i poruszając patelnią rozlewamy dokładnie ciasto na całej powierzchni patelni. Smażymy z jednej strony około 1-2 minuty i przerzucamy na drugą stronę i dosmażamy przez kolejną minutę.
Pozostałe składniki:
- 1/2 kg truskawek
- ananas z wanilią
- 3 łyżki cukru
- starta gorzka czekolada
- 2 łyżki gęstej śmietany
- kostka twarogu
Twaróg mieszamy z łyżką cukru, śmietaną i syropem ananas z wanilią. Ilość syropu zależy od indywidualnych upodobań smakowych- ja dałam ok 2 łyżki. Dodajemy pokrojone w grube plastry truskawki i 2 łyżki odsączonego ananasa. Delikatnie mieszamy.
Połowę truskawek wrzucamy na patelnię z 3 łyżkami cukru, przesmażamy do uzyskania gęstego syropu. Na gotowe naleśniki nakładamy farsz, zwijamy. Polewamy przesmażonymi truskawkami i posypujemy startą czekoladą.