Przepis:
1. Na początek rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy,. Następnie mniejszą miseczkę z czekoladą ustawiamy nad parującą wodą z garnka i czekamy, aż czekolada się rozpuści.
2. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy foremki (ja wykorzystałam foremki do lodu) i wkładamy do zamrażarki na ok 5-10 minut.
4. Gdy czekolada w foremkach stwardnieje, możemy nakładać masę kokosową. Na nią ponownie nakładamy rozpuszczoną czekoladę i wstawiamy do zamrażarki, aż stwardnieje. I gotowe :)
3. Kolejnym etapem jest zrobienie masy kokosowej. Mleko, cukier i wiórki kokosowe wrzucamy do garnuszka i gotujemy na małym gazie mieszając, aż wiórki wchłoną całe mleko. Następnie gotową masę odkładamy, do przestygnięcia.