- jelita wieprzowe - popytajcie ja dostałam je u nas na mięsnym zużyłam jakieś 10 m
- 1kg łopatki
- 0,5 kg świeżego podgardla ( ja dodałam 1kg zamiast boczku - brak w sklepie ;)
- 0,5 kg świeżego boczku
- 0,5 kg karczku
- 40 g soli* zmniejszyłam proporcje o 10 g w oryginale jest 50 g
- 250 ml lodowatej wody trzymanej kilka godzin w lodówce
- opakowanie majeranku
- pół dużej główki czosnku
- 3 łyżki czarnego mielonego pieprzu * UWAGA jest dosyć pikantna więc jeżeli ktoś nie lubi niech doda tylko 1,5 łyżki
- 1/2 łyżeczki rozmarynu * ja dodałam 3/4 łyżki więc ma mocny aromat ;)
- Przepisy
0 komentarzy
Biała kiełbasa domowa! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.