- Przepisy
0 komentarzy
DELICJA SZAMPAŃSKA POMARAŃCZOWA! [PRZEPIS]
Na dwie galaretki musisz użyć około 750ml wody i rozpuścić je tak jak podaje instrukcja na opakowaniu. Schłodź i pozostaw do lekkiego stężenia. Pomarańcze obrać bardzo dokładnie i usunąć błonki, następnie podzielić na małe kawałki. Tężejącą galaretką zalej biszkopt. Powtykaj w galaretkę kawałki pomarańczy i włóż całość do lodówki. Pozostaw w lodówce do całkowitego stężenia. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Masa powinna być gładka. Odstaw do ostygnięcia. Ubij na sztywno białka i dopiero, gdy będą naprawdę sztywne, zacznij dodawać cukier, ale łyżka po łyżce. Ciągle ubijaj. Tak powstanie sztywna i błyszcząca piana. Do ostygniętej masy czekoladowej dodawaj po jednym żółtku i za każdym razem dobrze wymieszaj rózgą kuchenną. Następnie dodaj połowę ubitej piany i bardzo delikatnie wymieszaj . Teraz ubij kremówkę, również na sztywno i dodaj ją do masy czekoladowej. Ponownie delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę w masę czekoladową. Na koniec dodaj resztę piany i delikatnie wszystko wymieszaj. Tak przygotowany mus wyłóż na stężałą galaretkę i schładzaj całość najlepiej całą noc.
Brak komentarzy dla tego artykułu.