Składniki:
marynata
- ¼ szklanki oliwy
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżeczka curry*
- ¾ łyżeczki papryki wędzonej
- 1 mały kalafior
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1/3 szklanki wody
- 1 płaska łyżeczka soli
- 200 g błyskawicznych płatków owsianych (bezglutenowych)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka passaty pomidorowej
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- kawałek papryczki chilli (wedle preferencji)
- oliwa
pozostałe
sos BBQ