Jeśli użyjesz drewnianych patyczków to potrzymaj je w wodzie przez co najmniej godzinę. Na małej patelni, na średnim ogniu upraż ziarna kolendry, pieprzu i sezamu. Pomieszaj i praż przez 2-3 minuty. Odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygną to zblenduj wszystko. Wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, cukier i sos tabasco. Odstaw
W dużej misce wymieszaj kurczaka, imbir i olej sezamowy. Zacznij nakładać kurczaka, cebulkę i paprykę na patyczki. Przypraw szaszłyki solą i pieprzem. Grilluj szaszłaki około 5-7 min z każdej strony. Gdy będą gotowe posyp ostrymi ziarenkami i maczaj w sosie i jeszcze minutkę pogrilluj. Możesz podawać z ryżem, grzankami, kaszą lub pieczonymi warzywkami.
- Przepisy
0 komentarzy
SEZAMOWE SZASZŁYKI Z KURCZAKA! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.