PRZYGOTOWANIE ciasta naleśnikowego:
Do miski wbijamy jajko. Dodajemy mąkę, mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Odstawiamy na kilka minut.
Naleśniki smażymy na patelni posmarowanej odrobiną oliwy.
PRZYGOTOWANIE farszu do naleśników:
Do miski przekładamy biały ser i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy serek waniliowy i mieszamy na jednolitą masę.
Ciasto naleśnikowe smarujemy farszem i zwijamy w rulon.
PRZYGOTOWANIE sosu malinowego:
Maliny myjemy i przekładamy do rondelka. Zasypujemy cukrem i stawiamy na ogień. Gdy maliny zaczną się podgrzewać rozdrabniamy je.
Rozgotowane maliny przecieramy na sicie, aby oddzielić pestki.
Oddzielony sok przelewamy do rondelka i gotujemy ok 10 min. aż się zredukuje i zgęstnieje.
Tak przygotowane naleśniki polewamy sosem malinowym i gotowe. Smacznego!