PRZYGOTOWANIE krewetek:
Krewetki myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i podsmażamy na nim posiekany czosnek. Dodajemy krewetki i sok z cytryny. Krewetki smażymy ok. 3 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Odstawiamy do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE dresingu miętowo-limonkowego:
Do blendera wlewamy oliwę. Dodajemy listki mięty i sok z limonki. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wszystko miksujemy na jednolitą konsystencję.
PRZYGOTOWANIE sałatki:
Na talerzu układamy porwane liście sałat oraz rukolę. Na niej układamy pokrojone w półksiężyce mango i awokado. Dodajemy krewetki i pokrojone pomidorki daktylowe. Wszystko polewamy dresingiem miętowo-limonkowym. Smacznego.