Spód tarty:
8 sztuk daktyli
½ szklanki mielonych migdałów
szczypta soli
2 łyżki wiórek kokosowych
Przygotowanie spodu:
1. Daktyle zmiksować na pastę, dodać do niej mielone migdały, szczyptę soli i wiórki koksowe.
2. Przygotowanym ciastem wypełnić foremkę o średnicy 10 cm i włożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych kremów
Krem limonkowy:
1 awokado
1 limonka
1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych przez 2 godziny w wodzie i odsączonych
2 łyżki syropu z agawy
szczypta soli
2 łyżki mąki koksowej.
Przygotowanie:
1. Awokado umieścić w malakserze, dodać skórkę i sok z limonki, orzechy nerkowca, syrop z agawy, szczyptę soli i 2 łyżki maki koksowej. Całość zmiksować na gładki krem którym należy wypełnić wcześniej przygotowaną tartę. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kolejnego kremu.
Krem kokosowo-bananowy:
1 banan
sok z ½ cytryny
1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych przez 2 godziny w wodzie i odsączonych
2 łyżki mąki kokosowej