Wykonanie:
Kurczaka przyprawiam, patelnię grillową rozgrzewam na maksa. Kuskus przyprawiam w misce z oliwą i mieszam dokładnie. Zalewam go wrzątkiem tak, by wrzątek przykrywał kaszę ponad 1-1,5cm. Na miskę kładę talerz i zostawiam do napęcznienia (około 10 minut). W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni grillowej układam kawałki piersi i przewracam po około 2-3 minutach na drugą stronę. W tym momencie wrzucam dwie garści mrożonych warzyw (lub świeżych + 1/4 szklanki wody) i przykrywam. Zmniejszam ogień po minucie i duszę w ten sposób około 5 minut. Zobaczycie, że mięso będzie pysznie soczyste. Po wyjęciu mięsa odparowuję jeszcze wodę z warzyw i przyprawiam je tymiankiem, pieprzem cytrynowym i innymi ulubionymi przyprawami. Wszystko podaję z pysznym kuskusem, który przed wyłożeniem jeszcze raz dokładnie mieszam. Smacznego!