Przepis:
Zaczynamy od upieczenia babeczek. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu przez chwilę miksować, do momentu połączenia się składników.
Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na kratce.
Teraz czas na krem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić, ale nie do momentu, żeby była sztywna. Ma zostać lekko luźna. Dodać serek mascarpone i cukry. Ubić sztywny krem. Odstawić do lodówki.
Wystudzone babeczki wydrążyć w środku, najlepiej za pomocą specjalne wykrawaczki, ale można to samo wykonać za pomocą niewielkiego nożyka. Po wydrążeniu każdy powstały otwór wypełnić wcześniej przygotowanym kremem śmietanowym. Wierzch babeczek również posmarować kremem.
Z marcepanu ukształtować główki i uszka owieczek. Osadzić oczka z białych cukiereczków i narysować źrenice cienkim pędzelkiem maczanym w czarnym barwniku. Nozdrza odcisnąć wykałaczką.
Przykleić główki oraz poprzecinane na pół (najlepiej za pomocą nożyczek) połówki pianek mini-marshmallows.