Przepis:
Ziemniaki ugotowałam, przecisnęłam przez maszynkę do mielenia mięsa, dodałam jajko, mąkę, parmezan i sól. Wszystko wymieszałam i zrobiłam wałek na podsypanym mąką blacie. Z wałka odrywałam kawałki 2 cm i kulałam w dłoni kulki lekko szpiczaste :-) Zagotowałam wodę z odrobiną soli i partiami wrzucałam kluseczki. W tym czasie przygotowałam szparagi oraz kurczaka: szparagi należy blanszować ale tylko chwilę by zachować ich kolor, natomiast pierś z kurczaka pokroić na małe cienkie paseczki i obsmażyć na patelni tylko do momentu ścięcia się białka czyli do czasu aż mięso uzyska biały kolor. Do miseczek żaroodpornych na dno nalać sos pomidorowy, dodać kilka pasków kurczaka, dodać ugotowane gnocchi oraz szparagi, posypać resztą parmezanu i zapiekać około 20 minut w piecu nagrzanym do 170' . Po wyjęciu z piekarnika oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i od razu podawać!