Sernik:
Piekarnik nastawić na 170 stopni.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i ziarenkami wanilii.
Wbić jajka, przełożyć ser (wcześniej zmielony 3-krotnie) oraz proszek budyniowy i całość wymieszać- krótko, tylko do połączenia składników.
Do masy dodać płatki migdałowe i wmieszać je łyżką.
Masę przelać do kwadratowej formy 24x24 cm (lub okrągłej o wymiarach 24 cm), którą należy wyłożyć papierem do pieczenia-tylko dno.
Piec dóra-dół przez około 60-70 minut (sernik powinien być ścięty na całej powierzchni, w razie przypiekania góry przykryć folią aluminiową).
Uchylić drzwiczki od piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Dodatkowo:
Czekoladę roztopić wraz z olejem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać górę sernika.
Ozdobić płatkami oraz malinami.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Klasyczny sernik waniliowy! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.