Sposób wykonania spodu:
Połamane ciasteczka wyłożyć do malaksera, wlać roztopione masło. Zmiksować do konsystencji drobnego piasku. Spód formy o średnicy 20-22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać pokruszone ciasteczka i za pomocą szklanki mocno dociskając wyrównać powierzchnie spodu. Wstawić do lodówki na ok. 20 min.
Sposób wykonania masy:
Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową.
Do misy miksera wyłożyć ser śmietankowy, ser philadelphia, mleko kokosowe. Dodać miód, likier kokosowy dokładnie zmiksować składniki.
Żelatynę zalać wodą i zostawić na parę minut do napęcznienia. Następnie podgrzać do rozpuszczenia ( nie doprowadzać do wrzenia). Przestudzić. Do przestudzonej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej. Wymieszać. Cienką strużką wlać żelatynę do masy serowej, dodrze wymieszać składniki. Na spód ciasteczkowy wlać same serową. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia na całą noc.
Sposób wykonania galaretki: