Cielęcinę pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką.
Poszatkowaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, a następnie wrzucić oczyszczone kurki i podsmażyć 1-2 minuty.
Po tym czasie dodać mięso, podsmażyć do lekkiego zrumienienia, a następnie wsypać ryż (smażyć, aż będzie przeźroczysty) i po chwili wlać wino.
Kiedy wino się odparuje, to należy wlać 2 chochelki gorącego bulionu, a kiedy ryż wchłonie cały płyn wlać następną porcję bulionu (i postępować tak, aż do wyczerpania się bulionu).
Przy wlewaniu ostatniej porcji bulionu dodać pokrojoną w drobną kostkę dynię oraz doprawić gałką muszkatołową.
Kiedy już risotto będzie gotowe, należy doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z masłem oraz świeżym, posiekanym koprem.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Kremowe risotto z dynią, kurkami i cielęciną [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.