Piekarnik rozgrzać do 220C. Papryki ponakłuwać i posmarować oliwą. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. Co jakiś czas przewracać paprykę dla równomiernego zrumienienia. Skorka powinna się mocno przypiec. Wyłożyć gorące papryki do miseczki, przykrywając szczelnie folią spożywczą. Po wystygnięciu sciągnąć skórki z papryki, wyczyścić od pestek, pokroić w cieniutkie paseczki. Mocno rozgrzać grilowaną patelnie. Cukinie pokroić w krążki, skropić oliwą. Wyłożyć na patelnie razem z pomidorkami i obsmażyć z obu stron. Wyłożyć do miseczki lub talerz grillowane warzywa, dodać oliwki, pokrojoną kolendrę. Przyprawić oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać do sałatki oliwki, dokładnie wymieszać. Podawac do stołu.
Smacznego.