Swój kulinarny świat pokaże nam Pani Emilia, dla której prowadzenie bloga kulinarnego to czysta przyjemność! (link do strony poniżej)
Składniki na sałatkę z kaszą gryczaną:
1 woreczek kaszy gryczanej
1 pierś kurczaka
1/2 cebuli czerwonej
1/2 papryki czerwonej świeżej
1 ogórek gruntowy
1 łyżka majonezu
Ulubione przyprawy do kurczaka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie po ugotowaniu i odcedzeniu, pozostawiamy kaszę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie pierś kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w ulubionych przyprawach i smażymy na złoty kolor i również pozostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Po przygotowaniu wszystkich składników, całość łączymy, dodajemy majonezu. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.