Przepis:
Na papier do pieczenia nakładamy po jednej łyżeczce nutelli (w sumie 12) w równych odstępach, następnie wykładamy nutellę na papierze do zamrażalki na minimum 1 godzinę.
Do miseczki przesiewamy przez sitko mąkę oraz kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oraz cukier. Całość mieszamy.
Do kolejnej miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy jogurt grecki oraz olej. Za pomocą trzepaczki łączymy wszystkie składniki.
Następnie łączymy suche i mokre składniki i za pomocą szpatułki mieszamy do połączenia wszystkich składników. Ciasto powinno być gęste!
Do formy nakładamy do jednej papilotki 1 łyżkę ciasta, wyciągniętą z zamrażalnika nutellę (1 szt.) i przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby papilotki były wypełnione max. do 3/4 ich wysokości.
Tak przygotowane muffinki pieczemy w nagrzanym do 190C piekarniku przez 25 minut.
Po upieczeniu, muffinki wyciągamy z formy i studzimy na kratce.
- Przepisy
0 komentarzy
Muffiny z nutellą - udają się każdemu [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.