Maki z tuńczykiem i awokado
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi Podravka pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Krótszy bok z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm świeżego tuńczyka, awokado i paski zielonego ogórka. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Kroić co 3-4 cm.
Urumaki z czarnuszką
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Przykryć całość z góry folią spożywczą i odwrócić tak aby ryż dotykał maty bambusowej. Krótszy bok listka nori z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie, równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm wędzonego łososia, mango i paski zielonego ogórka. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Na kolejnym kawałku foli rozsypać czarnuszkę, ułożyć na niej wałek urumaki i równomiernie w niej obtoczyć. Kroić co 3-4 cm.
Urumaki z jasnym sezamem
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Przykryć całość z góry folią spożywczą i odwrócić tak aby ryż dotykał maty bambusowej. Krótszy bok listka nori z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie, równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm świeżego tuńczyka, mango i paski awokado. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Na kolejnym kawałku foli rozsypać jasny sezam, ułożyć na nim wałek urumaki i równomiernie w nim obtoczyć. Kroić co 3-4 cm.