W misce mieszamy mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Ubijamy jajka, gdy będą już lekko podbite wsypujemy cukier i ubijamy aż zrobią się białe a pod palcami nie będziemy wyczuwać grudek cukru. Następnie cienkim strumykiem wlewamy olej i dorzucamy powidła, miksujemy do połączenia.Delikatnie mieszając wsypujemy mąkę a na koniec dodajemy marchewkę. Całość przekładamy do foremki i pieczemy w 180*C do suchego patyczka około 45-50 minut.
Polewa: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami i ustawiamy ją nad garnkiem z gotującą się woda, mieszamy do rozpuszczenia.Po lekkim przestudzeniu polewamy ciasto. Dodatkowo wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi albo drobno pokrojonymi orzechami.
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto marchewkowe z mąki gryczanej - bądź fit [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.