Okrągła foremka do wykrawania, moja miała średnicę 11 cm. Może być ciut większa. A jeśli nie masz to użyj taką jaką masz a koło podziel na mniejszą ilość trójkątów.
Zagotuj wodę z olejem. Wymieszaj wszystkie składniki suche, wlej gorącą wodę ( uważaj żeby się nie poparzyć) i zagnieć ciasto. Podziel je na 3. Oprósz blat mąką kukurydzianą i rozwałkuj najcieniej jak się da. Wytnij koło i podziel je 8 trójkątów. Poukładaj na blaszce, jeden trójkąt obok drugiego nie przejmuj na pewno się nie skleją. Tak samo postępuj z resztą ciasta. Włóż do piekarnika włączona dolna i górna grzałka nagrzanego do 180*C i piecz od 6-10 minut. Zanim wyjmiesz sprawdź jeszcze czy są już wystarczająco twarde. Podawaj z ulubionym sosem.
- Przepisy
0 komentarzy
Domowe Nachos`y - pokochasz ich smak [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.