Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier i ekstrakt. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Piankę przelej do foremki, wygładź i schowaj do lodówki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź i polej piankę.
Przed krojeniem warto jest zanurzyć nóż w ciepłej wodzie, ułatwi ci to krojenie.
- Przepisy
5 komentarzy
Ptasie mleczko (mleczna pianka) - lepsze od oryginału [PRZEPIS]
![Ptasie mleczko (mleczna pianka) - lepsze od oryginału [PRZEPIS] Ptasie mleczko (mleczna pianka) - lepsze od oryginału [PRZEPIS]](/images/items/a4c67713834e1ed60668872bbe4b30b6.jpg)
KOMENTARZE (5):
-
kucharka
wtorek, 18 sierpień 2015 o 14:53
2
2 jaką łyżkę aromatu? wystarczą 4 krople !!!!!!
-
virwen
czwartek, 20 sierpień 2015 o 15:35
0
0 Jaki aromat? Wyraźnie napisane ekstrakt, a to nie to samo.
-
slavenzio
sobota, 12 wrzesień 2015 o 14:49
0
0 Sorki,ale który mikser wytrzyma na najwyższych obrotach 20min???
-
Bogus
sobota, 12 wrzesień 2015 o 20:36
1
1 Dalam podwojna porcje , zobaczymy jak wyjdzie ?
-
Aasiolekk
środa, 18 listopad 2015 o 16:30
0
0 A może jakieś proporcje? Ile tego mleka,cukru,żelatyny?