Naczynie żaroodporne do zapiekania
Jajka ugotuj na twardo, zalej zimna wodą i przestudź. Następnie obierz, przekrój na pół i wymnij żółtka. Żółtka rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, 50 g startego sera, drobno posiekany szczypiorek i przypraw solą i pieprzem. Nadzieniem nafaszeruj białka i odstaw na bok.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle i oleju, dodaj puszkę pomidorów, drobno pokrojony czosnek. Smaż do chwili aż sok odparuje a sos zrobi się gęsty. Dopraw solą, pieprzem, oregano i łyżeczką cukru. Na dno naczynia wylej sos, na wierzchu poukładaj faszerowane jajka a na koniec posyp resztą sera. Zapiekaj 15 minut w 200*C
- Przepisy
0 komentarzy
Jajka zapiekane w sosie pomidorowym - idealne na śniadanie [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.