Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu i przestudź do temp. pokojowej (możesz zrobić to dzień wcześniej). Utrzyj masło z cukrem a następnie dodawaj po łyżce budyniu. Ucieraj do skończenia się budyniu i połączenia się całości.
Truskawki włóż do garnka, wlej wodę, wsyp cukier i duś na małym ogniu aż się rozpadną. Następnie zmiksuj na papkę. Wsyp agar albo żelatynę i mieszaj do rozpuszczenia. Przestudź i poczekaj aż masa zacznie gęstnieć.
Ułóż pierwszą warstwę herbatników. Moja miała długość na 6 herbatników a szerokość na 3. Rozsmaruj połowę masy truskawkowej, przykryj herbatnikami. Na nich rozsmaruj większą część kremu budyniowego i przykryj ciastkiem. Na nim wyłóż pozostałą część masy truskawkowej, przykryj ciastkiem i posmaruj resztą kremu. Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny (herbatniki muszą mieć czas żeby zmięknąć).
- Przepisy
0 komentarzy
Przekładaniec bez pieczenia z truskawkami i budyniem [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.