W misce wymieszaj mąkę, sodę i sól. Ucieraj masło z cukrem około 5 minut. Następnie dodaj 1 żółtko i 1 łyżkę mleka porządnie wymieszaj . I tak jeszcze dwa razy. Gdy masa będzie już gotowa wsyp mąkę, wymieszaj a na koniec dodaj białka ubite na sztywno (mieszamy delikatnie!). Połowę ciasta wyłóż na blaszkę a do drugiej dodaj dwie łyżeczki kakao. Wymieszaj i wyłóż na jasne ciasto. Na wierzchu ułóż porzeczki, delikatnie dociśnij i włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i piecz do suchego patyczka około 40-50 minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj serek i czekoladę startą na małych oczkach. Wymieszaj i wyłóż na wierzch ciasta.
- Przepisy
0 komentarzy
Fale Dunaju z porzeczkami i serkiem mascarpone [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.