Foremka 36 x 24 cm wyłożona pergaminem
Ciasto czekoladowe: Wszystkie składniki włóż do miski i zmiksuj na najwyższych obrotach do połączenia się składników około 2 minuty. Wylej na blaszkę i ułóż wiśnie.
Masa serowa: Utrzyj masło z cukrem pudrem(jeśli użyjesz cukru waniliowego to wsyp go na samym początku). Następnie na zmianę dodawaj żółtka i ser ( ja sera nie mieliłam ale jak chcesz to możesz to zrobić). Wsyp budyń, dodaj ekstrakt a na koniec delikatnie mieszając dodaj ubite na sztywno białka. Nakładaj łyżkami po całym cieście czekoladowym masę serową. Gdy już wszystko wyłożysz delikatnie rozsmaruj. Włóż do piekarnika na 40 minut dolna grzałka i termoobieg 180*C. Przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy jest upieczone. Jak chcesz możesz oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą.
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto cielak z wiśniami - przepyszne [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.