Śliwki i pomidory umyć, śliwki wydrylować, cebulę i pomidory pokroić drobno
Pomidory i cebulę rozparować pod przykryciem, podlać wcześniej wodą -pół szklanki
W drugim garnku o grubym dnie podsmażyć śliwki tj. podlać je wodą ( około pół szklanki ) przykryć pokrywką, doprowadzić do miękkości - przetrzeć przez sitko
Obydwa przeciery połączyć, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz, paprykę, cukier oraz sól- gotować do zagęszczenia, często mieszać
Wlać do słoików i pasteryzować około 10 - 15 min.
Pomidory i cebulę rozparować pod przykryciem, podlać wcześniej wodą -pół szklanki
W drugim garnku o grubym dnie podsmażyć śliwki tj. podlać je wodą ( około pół szklanki ) przykryć pokrywką, doprowadzić do miękkości - przetrzeć przez sitko
Obydwa przeciery połączyć, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz, paprykę, cukier oraz sól- gotować do zagęszczenia, często mieszać
Wlać do słoików i pasteryzować około 10 - 15 min.