Szklaną miskę przetrzeć połową cytryny i wytrzeć do sucha papierem
Wlać do niej białka i miksować, aż się nieco spienią, wsypać sól i winian potasu, ubić na sztywną pianę
Miksować dalej na małych obrotach, dodając po 2 łyżki cukru pudru, po wyczerpaniu dodać mąkę, ostrożnie wrabiając
Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150-160 *C z termoobiegiem przez 35-40 min. Formę wpierw natłuścić. Moja forma miała u góry 20 cm średnicy.
Wlać do niej białka i miksować, aż się nieco spienią, wsypać sól i winian potasu, ubić na sztywną pianę
Miksować dalej na małych obrotach, dodając po 2 łyżki cukru pudru, po wyczerpaniu dodać mąkę, ostrożnie wrabiając
Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150-160 *C z termoobiegiem przez 35-40 min. Formę wpierw natłuścić. Moja forma miała u góry 20 cm średnicy.