Przygotowanie:
Białka ubić na pianę z cukrem, który dodajemy stopniowo
Dodajemy żółtka, potem olej i miksujemy
Wsypujemy stopniowo mąkę zmieszanym z proszkiem do pieczenia
Dokładamy pokrojony rabarbar i mieszamy ostrożnie łyżką
Wykładamy do foremki (24 cm średnica) posmarowanej tłuszczem, piekłam w prodiżu około 55 min.
W piekarniku ( z termoobiegiem) pieczemy w 170 stopni C przez godzinę.
Białka ubić na pianę z cukrem, który dodajemy stopniowo
Dodajemy żółtka, potem olej i miksujemy
Wsypujemy stopniowo mąkę zmieszanym z proszkiem do pieczenia
Dokładamy pokrojony rabarbar i mieszamy ostrożnie łyżką
Wykładamy do foremki (24 cm średnica) posmarowanej tłuszczem, piekłam w prodiżu około 55 min.
W piekarniku ( z termoobiegiem) pieczemy w 170 stopni C przez godzinę.