Przygotowanie:
Jeśli nie mamy świeżych owoców , a mrożone to zostawmy je na noc w lodówce do rozmrożenia (jeśli mamy w mikserze końcówkę do kruszenia lodu to nie musimy owoców rozmrażać , ale użyć jeszcze zamrożonych)
Owoce wsypujemy do naczynia w którym mamy jogurt i miksujemy
Dodajemy cukier ( według uznania) i ponownie miksujemy
Przelewamy we foremki , które umieszczamy w zamrażalniku na noc
Mogą to być foremki silikonowe
Jeśli zależy nam ,by jak najszybciej otrzymać mrożone babki jogurtowe , to możliwe ,że zamrożą się nam szybciej ( podglądamy co jakiś czas :)
Jeśli deseru nie zamrozimy to otrzymamy koktajl owocowy.
Jeśli nie mamy świeżych owoców , a mrożone to zostawmy je na noc w lodówce do rozmrożenia (jeśli mamy w mikserze końcówkę do kruszenia lodu to nie musimy owoców rozmrażać , ale użyć jeszcze zamrożonych)
Owoce wsypujemy do naczynia w którym mamy jogurt i miksujemy
Dodajemy cukier ( według uznania) i ponownie miksujemy
Przelewamy we foremki , które umieszczamy w zamrażalniku na noc
Mogą to być foremki silikonowe
Jeśli zależy nam ,by jak najszybciej otrzymać mrożone babki jogurtowe , to możliwe ,że zamrożą się nam szybciej ( podglądamy co jakiś czas :)
Jeśli deseru nie zamrozimy to otrzymamy koktajl owocowy.