Wykonanie:
masa z truskawkami:
1. Cukier utrzeć z masłem.
2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy.
3. Na sam koniec dodać truskawki, wymieszać delikatnie łyżką.
4. Odstawić do lodówki.
brownie:
1. Cukier utrzeć z masłem.
2. Czekoladę ropuścić w kąpieli wodnej, odstawić na minutę.
2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, jajka i czekoladę. Dokładnie wymieszać.
złożenie:
1. Piekarnik rozgrzać do 175°C.
2. Z białej masy uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego.
3. Z masy brownie uformować kulkę podobnej wielkości.
4. Skleić obie kulki.
5. Układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszając.
6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut.
7. Po upieczeniu pozostawić chwilkę na blaszce.
Smacznego!