Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki : na 2 porcje
- 3/4 kubka owsianki
- 1/2 litra mleka
- 3 łyżki cukru
- 2 duże czerwone wypestkowane śliwki
- 2 łyżki miodu leśnego
- płatki migdałowe na wierzch
Przygotowanie:
Owsiankę ugotować na mleku. Do rondelka wlać miód, dosypać cukier i podgrzewać aż cukier się nie rozpuści a wręcz lekko zgęstnieje, dodać pokrojone na plastry śliwki karmelizując je przez chwilę. Ugotowana owsiankę przełożyć na miseczki, nałożyć na wierzch śliwki i polać pozostałym syropem. Wierzch posypać płatkami migdałowymi i od razu podawać.
Smacznego śniadania :)