Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki:
- jeden duży ananas
- 1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
- sok z jednej cytryny
- listek szałwii do każdego słoiczka
- 3 listki żelatyny
Słoiki włożyć przed napełnieniem do zamrażalnika. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ananasa pokroić, kilka kawałków odłożyć na wierzch galaretki , resztę włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok, następnie zagotować go z wodą, odstawić na chwilę i dodać namoczoną żelatynę. Po ostygnięciu dodać do niego sok z jednej cytryny, zamieszać, przelać do zimnych słoików, dodać listek szałwii i chłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Po zastygnięciu udekorować kawałkami świeżego ananasa, odrobiną chili i zjeść:)
Smacznego:)