Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki:
- 250g sera mascarpone
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1 ubite na sztywno białko
- 200ml ubitej na sztywno śmietanki kremowej 36%
- 200g mrożonych wiśni + 3 łyżki cukru
- 4 kandyzowane wisienki z łodyżką do dekoracji
- garść startej deserowej czekolady do dekoracji
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubite białko i delikatnie wymieszać, następnie masę połączyć z ubitą kremówką i również delikatnie połączyć. Wiśnie rozmrozić, włożyć do garnka, zasypać cukrem i gotując zredukować płyn. Ostudzić, przełożyć do pucharków i workiem cukierniczym wycisnąć wcześniej przygotowany krem na każdą porcję wiśni. Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować wisienką. Przed podaniem włożyć do lodówki na 30 minut.
Smacznego:)