Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki: na 2 mini szklaneczki
- 4 okrągłe biszkopty
- 25ml Bacardi
- 125g mascarpone
- 100ml ubitej na sztywno śmietanki kremówki
- 1 ubite na sztywno białko
- 1 łyżka cukru
- 100g świeżych malin
- 1 łyżeczka słodkiego kakao
- listek mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Dno szklaneczek wyłożyć jednym biszkoptem, nasączyć go jedną łyżeczką Bacardi i odstawić do lodówki na czas przygotowania kremu.
Mascarpone wymieszać z cukrem, dodać ubite białko oraz śmietankę i delikatnie wszystko wymieszać do połączenia składników.
Nałożyć krem na biszkopta, posypać malinami i wyłożyć resztę składników aż do wyczerpania. Na końcu krem posypać słodkim kakao, udekorować malinami i listkiem mięty.
Schłodzić w lodówce przynajmniej 3 godziny dla lepszego efektu alkoholowego.
Smacznego!