Do kuchni śmiało wkroczył Pan Paweł Bogdanowicz na przekór wszystkim kobietom gotuje i piecze niebanalne dzieła, a wszystko dokumentuje na swoim blogu. (Link poniżej!)
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki świeżych truskawek
- 12-16 szt. biszkoptów podłużnych
- 1 saszetka zielonej herbaty
- 500 g serka mascarpone
- 4 żółtka z jajek
- 4 łyżki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Na początku zaparzamy mocny napar z zielonej herbaty i odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy żółtka i dodajemy cukier puder. Ubijamy na jasną kremową masę.
Do masy z żółtek dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy ze sobą składniki.
Biszkopty pojedynczo zanurzamy w zielonej herbacie i układamy w pucharku do deserów.
Następnie dodajemy krem mascarpone. Na wierzchu posypujemy pokrojonymi truskawkami.
Przed podaniem, deser warto schłodzić w lodówce.
Smacznego.