Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto.Podzielić na dwie części 60/40.Owinąć folią spożywcza . Większą połowę włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika.Dno foremki wyłożyć większą częścią ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 ok 20 minut.
Foremki do babeczek natłuszczamy i posypujemy tartą bułką.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy (ja użyłam foli spożywczej) na około 4 mm i nakładamy na foremki do babeczek, dociskamy ciasto, dolepiamy palcami i nakłuwamy widelcem,
pieczemy w piekarniku w 180 – 200 stopniach przez około 12-14 minut.Studzimy.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.Studzimy.Zimnym napełniamy upieczone babeczki.Układamy truskawki.Można dodatkowo udekorować bitą śmietaną.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Kruche babeczki z budyniem z kawałkami czekolady i truskawkami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.