Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki: na ciasto parzone
- 125 ml wody
- 125 ml mleka
- 10 dag masła
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 17 dag mąki przesianej
- 4 średnie jajka
- odrobina ziaren do posypania wierzchu
Składniki: na nadzienie:
- 15 dag brie de Meaux lub innego sera brie pokrojonego na plastry
- 2 małe jabłka poszatkowane (pominęłam)
- 10 dag liści młodego szpinaku
- odrobina czerwonej chili
- odrobina czerwonej cebuli
Składniki: na mus z awokado i wasabi
- jeden owoc awokado
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka majonezu
- 1 łyżeczka pasty wasabi lub 1/2 łyżeczki wasabi w proszku