Biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Następnie wmieszać żółtka (można dodać za chwilę 2 łyżki gorącej wody), mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać, dodać 2 łyżki oleju. Wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 160 stopniach przez ok 20 minut.
Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę/masło rozmiksowujemy i dodajemy do niej przestudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.
Rozpuszczamy 3/4 kostki margaryny, dodajemy pokrojone krówki i podlewamy 2 łyżkami mleka.
Na biszkopt wykładamy masę budyniową, dekorujemy bezami, a na nie wylewamy rozpuszczoną masę z krówek.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto krówkowe z bezami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.